Café

Het café is sinds z’n ontstaan een ware schatkamer geworden van artefacten, foto’s, teksten verzameld door Geert Van Bruaene of nagelaten door bezoekers van het café, de ene al wat beroemder dan de andere. Je vindt er foto’s van Hergé, Jean Brusselmans, Magritte maar ook teksten van Guido Gezelle, Jan Cox, aforismen van Geert van Bruaene...

Het Goudblommeke in Papier is meer dan een gewoon café. Het is een plek die al sinds mensenheugenis een speciale plaats inneemt in het Brusselse culturele leven. Wij streven ernaar om ons klienteel kennis te laten maken met een deelaspect van dit rijke leven, werpt u even een blik op onze menukaart (zie onderaan).

 

Lambiek, Gueuze, Kriek

Het Goudblommeke in Papier is gespecialiseerd in authentieke Lambiek en zijn varianten, de Geuze en Kriek. U zal in ons café een uitgelezen selectie vinden van deze originelen en mythische bieren gebrouwen op basis van mout en de interactie met bacteriën en levende gisten als de Brettanomyces bruxellensis en Brettanomyces lambicus, die enkle voorkomen in de vallei van de Zenne en in het Pajottenland. We spreken hier van bieren van spontane gisting. Het spreekt vanzelf dat u bij ons ook nog een ruime selectie van trappistenbieren en andere speciaalbieren kan vinden.

 

Wijn

Ook de niet bierdrinkers komen aan bod met een mooie selectie van Franse-, Zuid-Afrikaanse- en Argentijnse wijnen.

 

Spaghetti, stoemp, Vol-au-Vent, Ballekes in tomatensaus, pottekeis en bloempanch

Wij hebben voor onze gasten een simpele en gezonde menukaart samengesteld op basis verse producten : spaghetti, diverse salades en Brusselse specialiteiten als Stoemp, Pottekeis en Bloempanch. Daarnaast hebben we op de kaart ook klassiekers taan als Ballekes in tomatensaus, Vol-au-Vent met frieten. Als dessert stellen we u een slectie voor van taart, ijs en pannekoeken.

 

Zoekt u meer info ? Kijk dan onderaan deze pagina.

 

De Buffetten van het Goudblommeke

Deze zijn van uitstekende kwaliteit en à volonté voor de forfaitaire prijs van 23 euro. Gratis voor kinderen tot 5 jaar. Voor jongeren van 6 tot 12 jaar vragen we: 11 Euro.

 

Wat kan u vinden op het buffet ?:

4 lokale specialiteiten van charcuterie (bloempanch, presskop/kipkap, beenham en paté) + gebakken zwarte- en witte pens met appelmoes + het erg Brusselse pottekeis, met radijzen + Goudblommekes salade (prinsesseboonthes, spekjes, aardappelen, rode uien... + tomatensalade met olijfolie + groetensalade + pastasalade met rode pesto + mosterd en augurken + 3 soorten brood, boter... + taarten en fruit.

 

Info : 02 511 16 59 • info.goudblommeke@gmail.com

 

Praline

Om onze ‘smaak’ voor erfgoed aan te tonen, hebben we een gerenomeerde chocolademaker gevraagd om voor ons een praline te creëren gebaseerd één van de Brusselse bieren. De Goudblommekes praline is gemaakt van donkere Belgische kwaliteitschocolade gevuld met een ganache op basis van Kriek Girardin, een artisanaal bier van het Pajottenland op basis van Lambiek, gerijpt met echte krieken met pit, die de praline haar unieke bitter-zoete smaak geeft. Deze praline wordt geschonken met alle warme dranken en kan u ook enkel bij ons kopen voor de prijs van 10 Euro per doosje van 250 gr.

 

Menukaart

 

BijlageGrootte
menukaart_05_2017.pdf379.31 KB

Wie zijn we?

Het Goudblommeke in Papier is een café met een beroemd verleden. Hier vonden de boegbeelden van het Brusselse surrealisme elkaar, zoals René Magritte, Louis Scutenaire, Marcel Mariën... Ook later kwamen kunstenaars en schrijvers er regelmatig over de vloer. Het café is nog steeds een artistiek en literair trefpunt.

Nieuwsbrief

Waar kan je ons vinden?

kaart_goudblommeke.gif